XAMPP Server’ın Kurulması - Bilişim Konuları

XAMPP Server’ın Kurulması

Bilgisayarımıza (Yerel Sunucuya) WordPress’i kurabilmek için, öncelikle bir yerel sunucu (localserver) yazılımı kurmamız gerekmektedir. Yerel sunucu kurmak için bir çok alternatif bulunmakta, fakat kullanımı kolay olduğu için XAMPP Server programını bilgisayarımıza kuracağız.

Öncelikle XAMPP Server programınıburadan indirelim. Sonra indirdiğimiz dosyaya tıklayarak normal bir program kuruyor gibi ilerleyerek kurulumu tamamlayalım.

Kurulum yaparken dikkat etmemiz gereken bir nokta var. Kurulum esnasında karşılaşacağınız aşağıdaki ekranda seçili olan öğeleri seçmeniz, daha yararlı olacaktır.

xampp

Kurulumu tamamladıktan sonra programı çalıştırarak Apache ve MySQL servislerini “Start” tuşuna basarak çalıştırıyoruz.

Daha sonra internet tarayıcımızı (Mozilla vs.) açarak adres çubuğuna http://localhost/ yazıyoruz.

localhost

İstediğiniz dili seçerek xampp-security.php adresinden “root” kullanıcısına ait parolamızı seçiyoruz ve işlemlerimizi tamamlıyoruz.

WordPress’in Son Sürümünün İndirilmesi

WordPress sürekli güncellenen ve geliştirilen bir platform. Gün geçtikçe yeni özellik kazanıyor ve daha hızlı bir yapıya sahip oluyor. Açık kaynaklı ve ücretsiz dağıtılan bu projede ise biz kullanıcılara sadece sürüm güncellemek kalıyor. WordPress’in son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

İndirdiğimiz WordPress’in son sürümünü bilgisayarımızda (standart kurulum yapanlar için) c:/xampp/htdocs/ klasörünü boşaltarak, yükleyerek işlemimizi tamamlıyoruz.

phpMyAdmin ile Veritabanı Oluşturulması

WordPress’i kurmak için öncelikle bir MySQL veritabanına ihtiyacımız olacak. Veritabanı oluşturmak için http://localhost/phpmyadmin/ adresine tarayıcımızdan giriyoruz.

phpmyadmin1

XAMPP Server kurduktan sonra xammp-security.php adresinden oluşturduğumuz parolamızı kullanarak sisteme giriş yapacağız. Sabit kullanıcı adı “root” tur. Eğer parola oluşturmadıysanız boş bıraktığınızda giriş yapacaktır.

phpmyadmin2

Açılan sayfada yan tarafta gördüğünüz gibi bir bölüm bulanacaktır. Buradan veritabanı adını (Örnek: deneme) yazarak “Oluştur”u tıklıyoruz.

Bu Yazıya Tepkin Nedir?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

<< Önceki Yazı

Yorum Yap