2017-2018 Sunucu İşletim Sistemi 1.Dönem 1.Yazılı2 - Bilişim Konuları

2017-2018 Sunucu İşletim Sistemi 1.Dönem 1.Yazılı2

1. Ağda, sunucu dışında bulunan, diğer bir ifadeyle sunucuya bağlı olarak ağ üzerindeki kaynaklara sunucunun izin verdiği ölçüde erişebilen ve kullanan bilgisayarlara ne denir?

İstemci bilgisayar

2. Tamamen komut satırından yönetime imkan veren yapıya sahip olan sunucu işletim sistemi yapısına ne nedir?

Server Core yapısı

3. Ağdaki istemcilerin kaynaklara erişmesinde belirli güvenlik seviyeleri oluşturmak için kullanılan servisin adı nedir?

Network Access Protection (NAP)

4. Bilgisayar içerisinde bulunan tüm donanımları listelemek ve bu donanımlara ilişkin sürücü özelliklerini yapılandırmak için kullanılan denetim masası öğesi nedir?

Aygıt Yöneticisi

5. Windows platformları korsanları ve kötü amaçlı yazılımların Internet veya ağ üzerinden bilgisayara erişmesini engellemek için oluşturulan güvenlik yazılımına ne denir?

Windows Güvenlik Duvarı

6. Kaynağa sadece okuma hakkını veren erişim seviyesine ne denir?

Okuyucu

7. DOS ortamında zamanlanmış günlük yedekleme işlevini açmak ve yapılandırmayı ayarlamak için kullanılan komut satırı nedir?

wbadmin ENABLE BACKUP

8. DOS ortamında Yedekleme detaylarını listelemek için kullanılan komut satırı nedir?

wbadmin GET VERSIONS

9. DOS ortamında Yedekleme işlemi için kullanılabilir durumda olan disklerin listesini görüntülemek için kullanılan komut satırı nedir?

wbadmin GET DISKS

10. İşletim sistemleri ile birlikte gelen araçlar yardımıyla RAID teknolojilerinin kullanılabildiği sistemlere ne denir?

Yazılımsal RAID

11. Toplu güncelleştirmeleri, sistem yönetim araçlarını, sürücüler ve ek bileşen araçlarını içeren yüklemelere ne ad verilir?

Servis Paketi

Bu Yazıya Tepkin Nedir?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Yorum Yap