Ağ Sistemleri ve Yönlendirme 1.Dönem 1.Yazılı | Bilişim Konuları

Ağ Sistemleri ve Yönlendirme 1.Dönem 1.Yazılı

 Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf  Ağ Sistemleri ve Yönlendirme Dersi 1. Dönem 1. Yazılı Soruları


1-WAN nedir? Örnek veriniz
Cevap:Yerel alan ağlarının birbirine bağlanmasını sağlayan çok geniş ağlardır. Örnek : Internet

2-Router nedir?
Cevap:Ağdaki ip paketlerini bir networkten başka bir networke taşımaya yarayan cihazlara router denmektedir.

3-SAN nedir?
Cevap:Depolama alan ağının kısaltmasıdır. Bu ağ sayesinde verilere daha hızlı erişim ve daha fazla seçenek sunmaktadır

4-Hub nedir? Kaç portlu olarak üretilir ?
Cevap:Ağ elemanlarını birbirine bağlayan çok portlu bir bağdaştırıcıdır. Hublar 4,8,12,16,24 portlu olarak üretilir.

5-Hub üzerindeki Uplink portu ne işe yaramaktadır?
Cevap:Hublar arasında bağlantıların düz bağlantı ile birbirlerine bağlanmasını sağlamaktadır.

6-Switch nedir?
Cevap:Anahtar (switch) akıllı bir hub cihazıdır.

7-MAC adresi nedir?
Cevap:MAC Adresi ağ donanımlarının birbirlerini tanımlanmasını sağlayan benzersiz adreslerdir.

8-Access point cihazların görevleri nelerdir?
Cevap:Sinyal güçlendirmek, erişim noktası oluşturmak ve sinyalleri kablosuz olarak iletmektir

9-Modem nedir?
Cevap:Modemler bilgisayardaki verileri yani dijital sinyali, analog sinyale çevirerek kablo üzerinden iletilmesini sağlayan cihazlardır.

10-A) Bus (Yol) topolojisi nedir?
Cevap:
A)Bir istemci grubunun veri yolu adı verilen bir paylaşılmış iletişim hattı üzerinden bağlı olduğu ağ mimarisidir B) BNC Konnektör

One comment

  1. Güzel yazılı soruları olmuş emeğinize sağlık. Bizde kullandık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Comment Spam Protection by WP-SpamFree