Bilgisayar Donanımı Test Soruları-1 | Bilişim Konuları

Bilgisayar Donanımı Test Soruları-1

1. LAN’lar, _________ adı verilen cihazlar ile bağlanabilir ve veri bağlantı katmanında çalışırlar.

A) Hub
B) Bridges
C) HDLC
D) Tunnel

2. İlk bilgisayar talimatları hangi konumdan başlatılıyor?

A) ROM BIOS
B) CPU
C) CONFIG.SYS
D) boot.ini

3. Aşağıdaki cihazlardan hangisi yalnızca LAN’da (Yerel Alan Ağı) kullanılır?

A) Ağ geçidi
B) NIC
C) Modem
D) Router

4. Aşağıdakilerden hangisi “Doğrudan Erişim Depolama Aygıtı” olarak da adlandırılır?

A) DAST
B) DASD
C) DISD
D) DFRS

5. “Bilgisayar” kelimesi genellikle Merkezi İşlem Birimi ve aşağıdakilerden hangisinde tutulur?

A) Giriş aygıtları
B) Dahili Hafıza
C) Harici Hafıza
D) Çıkış Aygıtları

6. Aşağıdakilerden hangisi sabit disk hatasına neden olabilir?

A) CD yok
B) Kötü RAM
C) Yavaş işlemci
D) Yanlış CMOS ayarları

7. Aşağıdakilerden hangisi Fiziksel Katmanda çalışan bir cihazdır?

A) Tekrarlayıcı
B) Köprü
C) Yönlendirici
D) Yukarıdakilerin tümü

8. Aşağıdakilerden hangisi depolama birimlerine örnek olarak verilemez?

A) Hard disk sürücüler
B) Yazıcılar
C) Floppy disk sürücüler
D) CD sürücüler

9. Masaüstü yazıcısı olarak en çok kullanılan yazıcı çeşidi hangisidir?

A) Laser yazıcı
B) Ink jet yazıcı
C) Daisywheel yazıcı
D) Dot matrix yazıcı

10. Bilgisayardaki eksik yuva kapakları aşağıdakilerden hangisine neden olabilir?

A) Aşırı ısınma
B) Güç dalgalanması
C) EMI.
D) ESD için eksik yol

11. Bir cihazdan diğerine veri akış oranlarındaki farkı telafi etmek için kullanılan depolama cihazı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Çip
B) Disket
C) Kanal
D) Tampon

12. İkincil bellek cihazı aşağıdakilerden hangisidir?

A) CPU
B) Disket
C) ALU
D) Fare

13. Aşağıdakilerden hangisi iç donanım birimi değildir?

A) Anakart
B) Ekran
C) İşlemci
D) RAM

14. PCI NICS’i kurarken aşağıdakilerden hangisine bakarak IRQ kullanılabilirliğini kontrol edebilirsiniz?

A) Dip switches
B) CONFIG.SYS
C) Jumper ayarları
D) Anakart BIOS

15. Bir ağ arabirim kartına ait olan 10/100 terimi ne ifade etmektedir?

A) Protokol hızı
B) Fiber hızı
C) Saniyedeki megabit
D) Minimum ve maksimum server hızı

16. Yazdırılan metni doğrudan girmek için aşağıdaki aygıtlardan hangisi kullanılabilir?

A) OCR
B) OMR
C) Both (1) and (2)
D) MICR

17. Tüm CPU işlemlerinin zamanlamasını kontrol etmek için kullanılan periyodik sinyalleri üreten cihaz aşağıdakilerden hangisidir?

A) COM
B) Chip
C) Collate
D) Clock

18. ____________, telekomünikasyon hatları üzerinden veri iletmek için kullanılan cihazlardır.

A) Modemler
B) Sürücüler
C) Sürücü bölmeleri
D) Platformlar

19. _________, verileri işleyen, bilgiye dönüştüren elektronik bir aygıttır.

A) İşlemci
B) Case
C) Bilgisayar
D) Ekran kalemi

20. Hangi Anakart form faktörü 20 uçlu bir konektör kullanır?

A) ATX
B) BABY AT
C) AT
D) Yukarıdakilerin hepsi

CEVAPLAR

1B 2A 3B 4B 5B 6D 7A 8B 9A 10A 11D 12B 13B 14B 15C 16C 17D 18A 19A 20A


<< Önceki Yazı

Sonraki Yazı >>

Yorum Yap