Bilgisayar Donanımı Test Soruları-2 | Bilişim Konuları

Bilgisayar Donanımı Test Soruları-2

1. Bir sabit diskin daha alt bölümlere ayrılmış parçalarına ne denir?

A) Kümeler
B) Sektörler
C) Vektörler
D) Kafa

2. Hareketli kollara tutturulmuş kalemler kullanarak çizimleri çoğaltmak için hangi cihaz kullanılır?

A) Plotter
B) Işık Kalemi
C) Tarayıcı
D) Yazıcı

3. İmleç hareketini kontrol etmek için hangi cihaz kullanılır?

A) Işık Kalemi
B) Joystick
C) İztopu
D) Plotter

4. Bir çıkış aygıtı ile yapabilirsiniz _______________

A) Giriş verileri
B) Veri depolamak
C) Veri taraması
D) Veriyi görüntülemek veya yazdırmak

5. Bir topraklama bileği kayışı aşağıdakilerden hangisini içerir?

A) Dalgalanma koruyucu
B) Voltmetre
C) Kondansatör
D) Direnç

6. IBM PC klavyesindeki tüm tuşlar, basılı tuttuğumuz sürece tekrarlanır. Bu tür anahtarlar ____________ anahtar olarak bilinir.

A) Tipik
B) İşlevsel
C) Otomatik
D) Alfabetik

7. Hangi standart paralel iletişimi yönetir?

A) RS232
B) CAT 5
C) IEEE 1284
D) RS-232a

8. Çizim, basılı metin veya diğer görüntüleri dijital forma dönüştüren ışığa duyarlı hangisidir?

A) Klavye
B) Tarayıcı
C) Çizici
D) OMR

9. Aşağıdakilerden hangisi bir giriş cihazı değildir?

A) Fare
B) VDU
C) Klavye
D) Işık kalemi

10. Lazer yazıcı teknolojisinde, şartlandırma aşamasında ne olur?

A) Korona teli kağıda düzgün bir pozitif yük yerleştirir
B) Işığa duyarlı tamburun üzerine düzgün bir negatif yük yerleştirilir
C) Tonere düzgün bir negatif yük yerleştirildi
D) Yukarıdakilerin tümü

11. Veri veya programın gittiği yer olarak bilinen donanım hangisidir?

A) Fare
B) CPU
C) Klavye
D) CU

12. _________ bir tür giriş makinesidir.

A) Monitör
B) Yazıcı
C) Plotter
D) Klavye

13. Bir bilgisayar sisteminde, hangi cihaz fonksiyonel olarak klavyenin karşısındadır?

A) Fare
B) Yazıcı
C) İztopu
D) Joystick

14. Aşağıdaki hangi ikili çıkış cihazıdır?

A) Monitör ve yazıcı
B) Klavye ve fare
C) Depolama diskleri (disket, CD)
D) Windows 2000, Windows NT

15. Veri veya programın gittiği yer olarak bilinen donanım hangisidir?

A) Fare
B) CPU
C) Klavye
D) CU

16. Klavyedeki lekeli tuşları temizlemek için hangi ürün kullanılır?

A) TMC çözücü
B) Silikon sprey
C) Denatüre alkol
D) Çok amaçlı temizleyici

17. ________ bir tür giriş aygıtıdır.

A) Monitör
B) Yazıcı
C) Plotter
D) Klavye

18. ESD hangi bileşene en çok zarar verir?

A) Güç kaynağı
B) Genişletme kartı
C) Monitör
D) Klavye

19. Bir bilgisayar sisteminde, hangi cihaz fonksiyonel olarak klavyenin karşısındadır?

A) Fare
B) Yazıcı
C) İztopu
D) Joystick

20. Çalışmakta olan Terminate Stay Resident (TSR’s) programlarını görüntülemek için aşağıdakilerden hangisini kullanırız

A) Hafıza
B) MEM
C) SYS / M
D) Memmaker

CEVAP ANAHTARI

1B 2A 3B 4D 5D 6A 7C 8B 9B 10B 11B 12D 13B 14A 15B 16D 17D 18B 19B 20B


<< Önceki Yazı

Yorum Yap