Bilişim Teknolojilerinin Temelleri 2.Dönem 2.Yazılı-3 | Bilişim Konuları

Bilişim Teknolojilerinin Temelleri 2.Dönem 2.Yazılı-3

1. Yanlışlıkla sildiğimiz dosyaları, web sayfalarında ve çeşitli programlar aracılığı ile bilgisayarlarımıza bulaşan virüslerden çöken işletim sistemlerini ne ile kurtarabiliriz.

Cevap: Sistem İmajı

2.  İşletim sistemi göçmelerine karşın imajıngeri yüklenebilmesi ve sistemin sorunlarını gidermek adına ne oluşturulmalıdır.

Cevap: “Sistem Onarım Diski”

3. Sistem imajı oluşturmak için kullanılan 2 tane program yazınız.

Cevap:Acronis True İmage, Ghost

4. Virüs nedir? Açıklayınız.

Cevap:Bilgisayara zarar veren yazılımlara virüs denir.

5. Virüs çeşitlerinden 3 tanesini yazınız?

Cevap: Spam, Worm, Trojen

6. Antivirüs programlarına 5 tane örnek veriniz?

Cevap: Northon, Nod32, Panda, Kaspersky, Avg, Avast

7. Antivirüs programlarında yapılan ayarlardan 3 tanesini yazınız.

Cevap: Tarama Ayarı, Güncelleme Ayarı, Karantina Ayarı

8. Antivirüs programlarında güncelleme niçin yapılır? Yazınız.

Cevap: Yeni çıkan virüslerin tespit edilmesi için

9. İşletim  sisteminde  bulunan;  sistem  donanımı,  yüklü  programlar,  ayarlar  ve bilgisayardaki  tüm  kullanıcı  hesaplarının  profilleri  ile  ilgili  önemli  bilgileri  içeren  bir  veri tabanına ne denir?

Cevap:Regedit.exe

10. Windows 8 de bulunan antivirüs programının adı nedir?

Cevap: Windows Defender

11. Denetim masasında bulunan erişim kolaylığı merkezinde bulunan işlemlerden 3 tanesini yazınız.

Cevap: Ekran klavyesi, Büyüteç, Ses tanımlama
12.
Denetim Masasının Kategori görünümündeki  simgesi neyi ifade eder?

Cevap: Donanım ve Ses
13. Denetim Masısının Kategori görünümündeki  simgesi neyi ifade eder?

Cevap: Saat Dil ve Bölge
14. Denetim Masısının Kategori görünümündeki   simgesi neyi ifade eder?

Cevap: Görünüm ve Kişiselleştirme

15. Bilgisayarımızın temel ağ bilgilerini görebildiğimiz, ağ durumunu denetlediğimiz, ağ ayarlarını değiştirebildiğimiz denetim masasında bulunan sayfa nedir?

Cevap: Ağ ve Paylaşım Merkezi

16. Denetim Masasında bulunan Görünüm ve Kişiselleştimede yapılan 3 ayarı yazınız.

Cevap: Temayı değiştir, Masaüstü arka plan değiştirme, Çözünürlük değiştirme

17. Korsanların ve kötü amaçlı yazılımların internet veya ağ üzerinden bilgisayarınıza erişmesini engellemeye yardımcı olan Windows Özelliği nedir?

Cevap: Windows Güvenlik Duvarı

18. Bilgisayarda yeni bir kullanıcı oluşturmak için hangi denetim masası öğesi seçenek kullanılır?

Cevap: Kullanıcı Hesapları ve Aile Koruması- Kullanıcı hesapları

19. BIOS ta yapılan bilgisayar açılış sırasını değiştirme ayarının adı nedir?

Cevap: BOOT ayarı

20.  POST nedir? Açıklayınız.

Cevap: Bilgisayarın ilk açılış ayarlarını ve donanım birimlerini kontrol etmesi işlemidir.

21. BIOS ayarlarına girmek için hangi tuş(lar) kullanılır?

Cevap: Del, F1,F2,F12

22. Bazı donanım birimlerinin işletim sistemi tarafından tanınması için gerekli olan yazılımlara ne denir?

Cevap: Driver (Sürücü) Yazılımları

23. İşletim sistemi ilk kurulumu kaç bölümden oluşur? Yazınız.

Cevap: Bölümleme – Biçimlendirme – Kurulum adımları

24. Biçimlendirme (Formatlama) nedir? Açıklayınız.

Cevap:Harddiskin Windows kurulumu için hazır hale getirilmesi işlemi

Leave a Comment

1 Comment

  • Sorry, there was an error. JavaScript and Cookies are required in order to post a comment.

    Please be sure JavaScript and Cookies are enabled in your browser. Then, please hit the back button on your browser, and try posting your comment again. (You may need to reload the page)