Bilişim Teknolojilerinin Temelleri 2.Dönem 2.Yazılı-4 | Bilişim Konuları

Bilişim Teknolojilerinin Temelleri 2.Dönem 2.Yazılı-4

1. Sistem İmajı (Backup) ne için kullanılır.

Cevap:  Yanlışlıkla sildiğimiz dosyaları, web sayfalarında ve çeşitli programlar aracılığı ile bilgisayarlarımıza bulaşan virüslerden çöken işletim sistemlerini ne ile kurtarabiliriz.

2. İşletim sistemi göçmelerine karşın imajın geri  yüklenebilmesi  ve  sistemin  sorunlarını  gidermek  adına   ne oluşturulmalıdır.

Cevap: “Sistem  Onarım  Diski”

3. Sistem imajı oluşturmak için kullanılan 2 tane program yazınız.

Cevap:  Acronis, Ghost, Windows Yedekleme

4. Virüs nedir? Açıklayınız.

Cevap:  Bilgisayara zarar veren yazılımlara virüs denir.

5.Virüs çeşitlerinden 3 tanesini yazınız?

Cevap:Spam, Worm, Trojen

6. Antivirüs programlarına 5 tane örnel veriniz?

Cevap: Northon, Nod32, Panda, Kaspersky, Avg, Avast

7. Antivirüs programlarında yapılan ayarlardan 3 tanesini yazınız.

Cevap:  Tarama, güncelleme, karantina  ayarları.

8. Antivirüs programlarında, yeni çıkan virüslerin tesbiti  ve bunlara karşı önlem alınabilmesi için ne yapılır?

Cevap:Güncelleme

9.  İşletim  sisteminde  bulunan;  sistem  donanımı,  yüklü  programlar,  ayarlar  ve bilgisayardaki  tüm  kullanıcı  hesaplarının  profilleri  ile  ilgili  önemli  bilgileri  içeren  bir  veri tabanına ne denir?

Cevap: regedit.exe

10. Windows 8 de bulunan antivirüs programının adı nedir?

Cevap: Windows defender

11. Büyüteç, ekran klavyesi ve  ekran okuyucusu  Denetim masasında  nerede bulunur?

Cevap: Erişim kolaylığı merkezinde

12. Denetim Masasının Kategori görünümündeki  simgesi neyi ifade eder?

Cevap: Donanım ve Ses

13 .  Denetim Masısının Kategori görünümündeki simgesi neyi ifade eder?

Cevap: Görünüm ve Kişiselleştirme

14. Bilgisayarımızın temel ağ bilgilerini görebildiğimiz, ağ durumunu denetlediğimiz, ağ ayarlarını değiştirebildiğimiz denetim masasında bulunan sayfa nedir?

Cevap: Ağ ve Paylaşım Merkezi

15. Korsanların ve kötü amaçlı yazılımların internet veya ağ üzerinden bilgisayarınıza erişmesini engellemeye yardımcı olan Windows Özelliği nedir?

Cevap: Güvenlik Duvarı

16. Bilgisayarda yeni bir kullanıcı oluşturmak için hangi denetim masası öğesi seçenek kullanılır?

Cevap: Kullanıcı hesapları ve aile koruması

17. BIOS ta  bulunana BOOT ayarı ile ne yapılır?

Cevap: Bilgisayar açılış sırasını değiştirilir.

18.  POST nedir? Açıklayınız.

Cevap:  Bilgisayar açılırken donanım birimlerinin çalışıp çalışmadığını kontrol eden biosun yaptığı bir testtir.

19. BIOS ayarlarına girmek için hangi tuş(lar) kullanılır?

Cevap: F1, F2, Del

20. Bazı donanım birimlerinin işletim sistemi tarafından tanınması için gerekli olan yazılımlara ne denir?

Cevap: Driver (Sürücü)

Leave a Comment