İnternet Test Soruları-2 | Bilişim Konuları

İnternet Test Soruları-2

1) its2-1 Yandaki masaüstü öğesinin görevi nedir?

a) Bilgisayarım
b) Belgelerim
c) Geri dönüşüm kutusu
d) Internet Explorer

2) Aşağıdakilerden hangisi Askeri kuruluşa ait bir internet adresidir?

a) .com
b) .edu
c) .mil
d) .net

3) its2-3
Internet Explorer penceresinde yukarıdaki menünün görevi nedir?

a) Sık kullanılan belgelere ulaşmayı sağlar.
b) Sık kullanılan web adreslerine ulaşmamızı sağlar.
c) Giriş sayfasının açılmasını sağlar
d) Sayfanın yenilenmesini sağlar.

4) its2-4
Internet Explorer penceresinde yukarıdaki adres çubuğunun görevi nedir?

a) Formül yazmamızı sağlar.
b) Web sayfasının adresini yazmamızı sağlar.
c) Açmak istediğimiz programın adını yazmamızı sağlar.
d) Hiçbir işe yaramaz.

5) Aşağıdakilerden hangisi web sayfasına örnek teşkil eder?

a) www.meb.gov.tr
b) ftp://meb.gov.tr
c) info@meb.gov.tr
d) www.meb@gov.tr

6) Aşağıdakilerden hangisi bir eğitim kurumlarına ait bir web sayfasının adresine örnektir?

a) www.tdb.org.tr
b) www.hotmail.com
c) www.odtu.edu.tr
d) www.ttnet.net.tr

its2-7

7) Internet Explorer penceresinde yukarıdaki düğmelerin sırası ile görevleri nelerdir?

a) Dur – Yenile – Giriş
b) Yenile – Dur – Giriş
c) Dur – Giriş – Yenile
d) Giriş – Yenile – Dur

8) Klavyedeki ( $ , # , @ vb…) simgeler hangi yardımcı tuşla eklenebilir?

a) Alt Gr
b) Tab
c) Ctrl
d) Shift

9) Aşağıdakilerden hangisi, URL’nin bölümlerinden biri olan protokol bölümünü ifade etmektedir?

a) http://
b) www
c) com
d) html

10) Aşağıdakilerden hangisi, FTP tipi sunucuların görevidir?

a) İnternetteki görsel ve yazılı dokümanları sunarlar
b) Kendisine erişen bilgisayarlara dosya transferi yaparlar
c) Yerel ağın internete bağlandığı noktada yetkisiz erişimleri engellerler, saldırıları belirleyip gerekli önlemleri alırlar
d) Kendilerine bildirilen bilgisayar isimlerini İP numaralarına çevirirler

11) Aşağıdakilerden hangisi, kullanıcıların e-posta gönderebilmek ve kendilerine gelen e-postaları okuyabilmek için kullandıkları arayüz programlarından biridir?

a) Internet Explorer
b) SMTP
c) Outlook Express
d) POP

12) Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye’de kâr amacı gütmeyen bir organizasyonun İnternet adresi olabilir?

a) www.veremsavas.gov.tr
b) www.veremsavas.org.tr
c) www.veremsavas.com.tr
d) www.veremsavas.edu.tr

13) Aşağıdaki sunuculardan hangisi bilgisayarlar arası dosya transferi yapmayı sağlar?

a) FTP
b) DNS
c) Telnet
d) E-POSTA

14) Aşağıdakilerden hangisi bir kaç kelime ya da başlık yazarak internette yer alan sitelerin adreslerini listeleyen internet siteleridir?

a) Arama Motorları
b) Telnet
c) FTP
d) Gezi Rehberleri

15) Arama motorlarında arama yaparken anahtar sözcüğün başına “+” işaretinin konması nasıl bir kolaylık sağlar?

a) Bir kelime grubunun geçtiği bilgilere ulaşılmasını sağlar
b) Anahtar kelimenin mutlaka gelen belgeler içinde yer almasını sağlar
c) Sözcüklerin tekil olarak aratılmasını sağlar
d) Anahtar kelimenin başındaki harfleri içeren tüm sözcüklerin aranmasını sağlar

CEVAP ANAHTARI
1. D
2. C
3. B
4. B
5. A
6. C
7. A
8. A
9. A
10. C
11. C
12. A
13. D
14. A
15. B


<< Önceki Yazı

Yorum Yap