Microsoft Windows Test Soruları | Bilişim Konuları

Microsoft Windows Test Soruları

1. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarın ek birimlerinden değildir?

A) Ekran Kartı
B) Ses Kartı
C) Yazıcı
D) Ağ (modem) Kartı

2. Bilgisayar kasası içerisinde yer alan diğer kartların takıldığı ve donanımların bağlandığı en temel birime ne ad verilir?

A) RAM
B) Ekran Kartı
C) Ana Kart
D) Sabit Disk

3. Windows işletim sistemi çalıştırıldığında, karşımıza gelen ilk ekrana ne ad verilir?

A) Pencere
B) Masaüstü
C) Arayüz
D) Görev bölmesi

4. Aşağıdakilerden hangisi resim dosyası uzantısıdır?

A) .gif
B) .mov
C) .mpg
D) .zip

5. Şekildeki düğmenin adı nedir?

A) Geri
B) İleri
C) Yukarı
D) Ara




6. Aşağıdakilerden hangisi dosya veya klasörlerin kopyalanması için geçerli bir yöntem değildir?

A) Dosya menüsü – Kopyala – Yapıştır
B) Araç çubuğu – Kopyala – Yapıştır
C) Düzen menüsü – Kopyala – Yapıştır
D) Sağ tuş – Kopyala – Yapıştır

7. Dosya veya klasörleri silerken hangi tuşla birlikte silersek geri dönüşüm kutusuna gitmeden doğrudan sileriz?

A) Ctrl
B) Tab
C) Shift
D) Caps Lock

8. Geri Al işleminin kısa yolu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ctrl+V
B) Ctrl+X
C) Ctrl+C
D) Ctrl+Z

9. Windows’da çizim, boyama ve resim programı hangisidir?

A) Wordpad
B) Paint
C) Çizim
D) Word

10. Paint programında düğmesi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) Boyama yapar.
B) Püskürtme yapar.
C) Resme Metin (Yazı) ekler.
D) Seçilen alanın rengini değiştirir.




11. Aşağıdakilerden hangisi başlat menüsü öğelerinden değildir?

A) En son kullandıklarım
B) Belgelerim
C) Resimlerim
D) Sürücülerim

12. Windows işletim sistemi ile birlikte gelen ve birçok türde ses ve görüntü dosyasını çalıştırmayı sağlayan programın adı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Windows Media Player
B) QuickTime Player
C) VLC Player
D) Winamp

13. Aşağıdakilerden hangisi Windows’un görünüşünü ve işleyişini değiştirmek için kullanılan özel araçlar içerir?

A) Masaüstü
B) Denetim masası
C) Bilgisayarım
D) Belgelerim

14. Görme, işitme ve hareket engelli kullanıcılar için Windows Xp’nin görünüm ve davranış özellikleri, denetim masasının hangi aracı sayesinde değiştirebilir?

A) Erişilebilirlik
B) Donanım ekle
C) Ağ bağlantıları
D) Bölge ve dil seçenekleri

15. Aşağıdakilerden hangisi görev çubuğu üzerin- de bulunmaz?

A) Başlat menüsü düğmesi
B) Tarih/ Saat göstergesi
C) Hızlı Başlat
D) Ayarlar




16. Bir ekran görüntüsünü aşağı kaydıran tuş aşağıdakilerden hangisidir?

A) Home
B) PageDown
C) PageUP
D) End

17. Aşağıdakilerden hangisi Rom bellekler için yanlış bir ifadedir?

A) Çalışma şekli açısından sadece okunabilen bellek olarak adlandırılır.
B) Bilgisayarın açılış için gerekli olan belleğidir.
C) Programların kalıcı olarak saklandığı bellektir.
D) Elektrik enerjisi kesildiğinde veriler kaybolur.

18. Görev Çubuğunu aşağıdakilerden hangisini kullanarak gizleyebiliriz?

A) Başlat – Ayarlar – Görev Çubuğu – Otomatik Gizle
B) Başlat – Ayarlar – Denetim Masası – Görev çubuğunu gizle
C) Başlat – Ayarlar – Görev çubuğunu gizle
D) Başlat – Otomatik Gizle

19. Aşağıdakilerden hangisi Windows XP işletim sisteminin özelliklerinden biri değildir?

A) Görseldir.
B) Grafik tabanlıdır.
C) Komutlar yazarak çalışılır.
D) Aynı anda birden fazla programla çalışır.

20. Aşağıdaki programlardan hangisi donatılar içinde yer almaz?

A) Not Defteri
B) İnternet Explorer
C) Paint
D) Komut istemi

CEVAP ANAHTARI

1. A 2. C 3. B 4. A 5. C 6. A 7. C 8. D 9. B 10. C 11. D 12. A 13. B 14. A 15. D 16. B 17. D 18. A 19. C 20. B

Yorum Yap