Microsoft Word 2007 Test Soruları-2 | Bilişim Konuları

Microsoft Word 2007 Test Soruları-2

1. Word 2007’de kayıt edilen bir dosyanın uzantısı aşağıdakilerden hangisidir?

a) XLSX
b) DOCX
c) COM
d) EXE

2. Tablo içinde kurulu olan sekmeye klâvyeden hangi tuşlarla gelinir?

a) CTRL+ALT
b) CTRL+TAB
c) YÖN TUŞU
d) ENTER

3. Giriş, Büyük/Küçük Harf Değiştir seçeneği ile aşağıdakilerden hangisi yapılır?

a) Tümce Kullanımı
b) Eş anlamlı sözcükler sözlüğünü çalıştırma
c) Seçilen alanı düzeltme
d) Belgeye Yazım denetimi yaptırma

4. İhtiyaç duyulan araç düğmelerini masaüstüne taşımak için Word seçeneklerinden hangi alt seçenek kullanılır?

a) Popüler
b) Özelleştir
c) Gelişmiş
d) Görüntü

5. Aşağıdakilerden hangisi sayfa numaralarını hizalama türü değildir?

a) Sağda
b) Ortada
c) Solda
d) Yanda

6. Belgeye Üstbilgi/Altbilgi hangi seçeneklerle eklenir?

a) Görünüm -Üstbilgi ve Altbilgi
b) Dosya-Sayfa Yapısı- Üstbilgi ve Altbilgi
c) Ekle -Üstbilgi ve Altbilgi
d) Biçim- Üstbilgi ve Altbilgi

7. Belgenin en uygun yakınlaştırma oranı ne olmalıdır?

a) %110
b) Sayfa genişliği
c) %115
d) %100

8. Belgenin Baskı Önizlenmesini sağlayan klâvye kısayol’u aşağıdakilerden hangisidir?

a) CTRL+F2
b) CTRL+ESC
c) CTRL+B
d) CTRL+2

9. word2-9 Düğmesinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?

a) Yazıda verilen ara tuşlarını gösterir.
b) Yazıda Paragraf Sonlarını gösterir.
c) Yazıda alt satıra geçişleri gösterir.
d) Hepsi Doğru

10. Belge içinde ne kadar sayfa, paragraf, satır, sözcük ve karakter olduğunu nereden görebiliriz?

a) Gözden geçir, Araştır
b) Gözden geçir, Sözcük Sayımı
c) Gözden geçir, Çevir
d) Gözden geçir, Eş Anlamlılar

11. Ekranın solunda ve üstünde bulunan cetvel için aşağıdaki tanımlamalardan hangisi doğrudur?

a) Sekme Durakları Ayarlanır.
b) Kenar Boşlukları Ayarlanır.
c) Sayfanın Doluluk Oranını Gösterir.
d) Hepsi Doğru.

12. Word 2007 Belgesine kayıtlı bir dosyayı eklemek için ekle menüsünden hangi altı menü seçeneği kullanılır?

a) Ekle, Nesne
b) Ekle, Hızlı Parçalar
c) Ekle, Çapraz Başvuru
d) Ekle, Köprü

13. Araçlar – Otomatik Düzelt seçeneği genel kullanımda hangi amaçla kullanılır?

a) Basit şablonlar için,
b) Hatalı sözcük kullanımını engellemede,
c) Tuş Makrosu olarak,
d) Hepsi

14. Belgeyi yazdırmanın klâvye karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

a) CTRL+P
b) CTRL+S
c) ALT+P
d) ALT+S

15. Word 2007’de Kes-Kopyala-Yapıştır gibi işlemler hangi Sekme ile yapılır?

a) Giriş
b) Ekle
c) Sayfa Düzeni
d) Görünüm

16. Sütunlu yazılarda imlecin bulunduğu yere sütun sonu eklemek için hangi tuş grubu kullanılmalıdır?

a) SHIFT+ENTER
b) CTRL+ENTER
c) SHIFT+CTRL+ENTER
d) ALT+ENTER

17. Word 2007’de en son yapılan işlemi geri almak için klâvyeden hangi kısayol tuşları kullanılır?

a) CTRL+P
b) CTRL+Z
c) CTRL+A
d) CTRL+F

18. Tablo içinde Hesaplama yapmak için Tablo Araçlarından hangi seçenek kullanılır?

a) Düzen–Hesapla
b)Düzen – Formül
c) Tasarım–Hesaplama
d) Tasarım –Formül

19. Word 2007de her türlü ölçü için ölçü birimi Word Seçenekleri altından hangi alt seçenekle değiştirilir?

a)Gelişmiş,
b)Popüler,
c) Özelleştir,
d) Eklentiler,

20. Word 2007 belgesi üzerinde işlem yaparken, Word’ün içinden Paint programını nasıl çalıştırırız?

a) Ekle, Nesne, Bit Eşlem Resmi
b) Başlat, Programlar, Donatılar, Paint
c) Ekle, Resim
d) Bu işlem yapılamaz.

1 B   2 B   3 A   4 B   5 D   6 C   7 B   8 A   9 D   10 B   11 D   12 A   13 D   14 A   15 A   16 C   17 B   18 B   19 A   20 B

Leave a Comment