Microsoft Word Test Soruları-12 | Bilişim Konuları

Microsoft Word Test Soruları-12

1) Word nedir?

A) Hesap Programıdır
B) Tablo – Grafik Programıdır
C) Kelime İşlem Programıdır
D) İşletim Sistemidir

2) Word Programının uzantısı nedir?

A) xlsx
B) docx
C) jpg
D) avi

3) word12-1
Word 2007 programında yukarıdaki şekilde görülen bölüm ile hangi işlemler yapılır?

A)Paragraf ile ilgili işlemler
B) Pano ile ilgili işlemler
C) Düzenleme ile ilgili işlemler
D)Yazı tipi ile ilgili işlemler

4) word12-4 Yandaki butonun görevi nedir?

A) Kaydet
B) Aç
C) Yeni
D) Yazdır

5) CTRL+Z tuşunun görevi nedir?

A) Geri Al
B) Yeniden Yazılan
C) Yeni
D) Kaydet

6) Word programında daha önceden var olan dosyayı ekrana getirmek için hangi komutlar kullanılır?

A) Office Düğmesi – Kaydet
B) Office Düğmesi – Aç
C) Office Düğmesi – Yeni
D) Office Düğmesi – Baskı Önizleme

7) Sayfaya Klavyede bulunmayan bir karakteri nasıl ekleriz?

A) Düzen – Simgeler – Simge
B) Ekle – Metin – Simgeler
C) Ekle – Simgeler – Simge
D) Ekle – Tablolar – Simge

8)Metin içerisinde istenilen kelimeyi aratmak için hangi komutlar kullanılır?

A) Giriş – Stiller – Bul
B) Ekle – Düzenleme – Bul
C) Giriş – Yazı Tipi – Git
D) Giriş – Düzenleme – Bul

9)Kayıtlı metni farklı bir isimle veya farklı bir yere kaydetmek için hangi komutlar kullanılır?

A) Office Düğmesi – Kaydet
B) Office Düğmesi – Tümünü Kaydet
C) Office Düğmesi – Farklı Kaydet
D) CTRL + S

10) Word programında metni gazete gibi sütunlara nasıl bölebiliriz?

A) Görünüm – Paragraf – Sütunlar
B) Sayfa Düzeni – Sayfa Yapısı – Sütunlar
C) Sayfa Düzeni – Sütunlar
D) Ekle – Sayfa Yapısı – Sütunlar

11) word12-11 Yandaki butonun görevi nedir?

A) Sayfa sütunlara böler
B) Madde numaralandırmasını verir
C) Artan sıralama yapar
D) Sayfa Numarası ekler

12) Dosyaya üst bilgi Ekleme işlemi nasıl yapılır?

A) Giriş – üst bilgi ve alt bilgi
B) Görünüm – üst bilgi ve alt bilgi
C) Ekle – üst bilgi ve alt bilgi
D) Sayfa Düzeni – üst bilgi ve alt bilgi

13) Bir belgenin yazıcıdan çıkmadan önceki en son hâlini görmek için kullandığımız işlev aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Baskı Ön izleme
B) Sayfa Yapısı
C) Sayfa Düzeni Görünümü
D) Hiçbiri

14) Belgeye sayfa numarası eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

A) Sayfa Düzeni – Sayfa Numarası
B) Giriş – Üst Bilgi – Sayfa Numarası
C) Biçim – Sayfa Numarası
D) Ekle – Üstbilgi ve Altbilgi – Sayfa numarası

15) word12-15 Yandaki düğme ne işe yarar?

A) X’in karesini almaya
B) Alt simge ve üs simge eklemeye
C) X sayısını 2 ile çarpmaya
D) Matematiksel işlemler yapmaya

16) Kelime üzerinde farenin sol tuşu ile çift tıklama ne anlama gelir?

A)Kelimeyi seçer
B)Paragrafı seçer
C)Satırı seçer
D)İmleci metnin sonuna götürür

17) Sayfanın rengini değiştirmek için hangi yol takip edilmelidir?

A)Giriş – Sayfa arka planı – sayfa
B)Sayfa Düzeni – Sayfa arka planı – sayfa rengi
C)Ekle – Sayfa arka planı – sayfa rengi
D)Yazı Tipi – Sayfa arka planı – sayfa rengi

18) word12-18 Yandaki düğmenin görevi nedir?

A)Yazıyı hizalamaya yarar
B)Çizgi eklemeye yarar
C)Satır aralığı seçeneklerini ekrana getirir
D)Madde işareti eklemeye yarar

19) word12-19 Simgesi ne işe yarar?

A) Tablo çizmeye yarar
B) Resim çizmeye yarar
C) Tabloya yazı yazmaya yarar
D) Kenarlık eklemeye yarar

20) word12-20 Yandaki butonun görevi nedir?

A) Stil
B) Yazı Tipi
C) Yazı Tipi Kalınlaştır
D) Yazı Tipi Boyutu

Cevap Anahtarı

1. C
2. B
3. D
4. A
5. A
6. B
7. C
8. D
9. C
10. B
11. B
12. C
13. A
14. D
15. B
16. A
17. B
18. C
19. A
20. D

Yorum Yap