Ofis Programları 1.Dönem 2.Yazılı-Test | Bilişim Konuları

Ofis Programları 1.Dönem 2.Yazılı-Test

1. ofis12-1 şekli Excel’de neyi gösterir?

A) Sütunlar
B) Satırlar
C) Dosyalar
D) Uzantılar

2. ofis12-2 Excel’de şekli neyi ifade eder?

A) Sütunlar
B) Satırlar
C) Dosyalar
D) Uzantılar

3. Metnin tamamını seçmek için hangi komutlar kullanılır?

A) CTRL + B
B) CTRL+A
C) SHIFT+A
D) CTRL+S

4. Excel’de satır ve sütunların kesiştiği yere ne denir?

A) Fonksiyon
B) Çubuk
C) Adres
D) Hücre

5. Excel’de formüller hangi işaretle başlar?

A) =
B) *
C) !
D) :

6. Excel dosyalarının uzantısı nedir?

A) xlsx
B) pptx
C) docx
D) css

7. Word dosyalarının uzantısı nedir?

A) xlsx
B) pptx
C) docx
D) css

8. Kaydetme işleminin kısa yol tuşu nedir?

A) SHIFT+S
B) ALT + S
C) CTRL + S
D) CTRL + A

9. Geri Al işleminin kısa yol tuşu nedir?

A) CTRL + Z
B) CTRL + Y
C) SHIFT + Z
D) SHIFT + Y

10.Excel programında etkin hücrenin adresini belirten eleman nedir?

A) Hücre
B) Fonksiyon Çubuğu
C) Hücre Çubuğu
D) Adres çubuğu

11. Bitişik olamayan hücreleri seçmek için klavyeden hangi tuş kullanılır?

A) TAB
B)SHIFT
C) ALT
D) CTRL

12. Bitişik hücreleri seçmek için klavyeden hangi tuş kullanılır?

A) TAB
B)SHIFT
C) ALT
D) CTRL

13. Yazdırma işleminin klavye kısayol tuşu nedir?

A) CTRL+P
B) CTRL+B
C) CTRL+S
D) CTRL+V

14. Excel’de formüllerde kullanılan çarpma operatörü hangi simgedir?

A) /
B) %
C) *
D) –

15. Excel’de bir formülde İki hücre arasında bulunan bütün hücreleri tanımlamak için hangi simge kullanılır?

A);
B) :
C) =
D) *

16. Excel’de bir formülde sadece iki hücre tanımlamak için hangi simge kullanılır?

A);
B) :
C) =
D) *

17. Excel’de birden fazla veri içinde en büyük olan sayıyı bulmak için kullanılan fonksiyon aşağıdakilerden hangisidir?

A) MIN
B)MAK
C) MAT
D) XLS

18. Excel’de =TOPLA(B5;B9) formülünün ne yapar? Yazınız?

B5 ile B9 hücrelerini toplar.

19. Excel’de =TOPLA(A1:A9) formülünün ne yapar? Yazınız?

A1 ile A9 arasındaki hücrelerin değerini toplar.

20.Excel’de C1 ile C5 arasındaki hücrelerin ortalamasını bulan formülü yazınız?

=ORTALAMA (C1:C5)

1A 2B 3B 4D 5A 6A 7C 8C 9A 10D 11D 12B 13A 14C 15B 16A 17B

Yorum Yap