Sistem Bakım Onarım 1.Dönem 1.Yazılı-12 | Bilişim Konuları

Sistem Bakım Onarım 1.Dönem 1.Yazılı-12

1. Anakart nedir? Açıklayınız

Cevap:
Bir bilgisayarın tüm parçalarını üzerinde barındıran ve bu parçaların iletişimini sağlayan elektronik devredir.
Üzerinde, mikro işlemci yuvası, bellek, genişleme yuvaları, BIOS, diğer kartlar için genişletme yuvaları, portlar ve diğer yardımcı devreler (sistem saati, kontrol devreleri gibi) yer aldığı devrenin adıdır.

2. Veri Yolu (BUS) nedir? Açıklayınız.

Cevap: Anakart üzerindeki bileşenlerin birbiriyle veri alışverişini sağlayan yollara verilen addır.

3. Yonga Seti (Chipset) nedir? Açıklayınız.

Cevap: Yonga seti anakartın beyni olarak tanımlanır. Anakart üzerinde yer alan bir dizi işlem denetçilerine verilen addır.

4. Yönetici yongaların (temel yongalar) isimleri nelerdir?

Cevap: Kuzey Ve Güney Köprüsü

5. Kuzey Köprüsü yongasının denetiminde olan anakart bileşenleri nelerdir? Yazınız.

Cevap: Temel olarak işlemciden, bellekten, AGP veya PCI ekspres veri yollarından sorumludur.

6. Güney Köprüsü yongasının denetiminde olan anakart bileşenleri nelerdir? Yazınız.

Cevap: Güney Köprüsü yongası ise giriş-çıkış birimlerinden, güç yönetiminden, PCI veriyolundan, USB ve anakarta entegre özelliklerden (ses ve ethernet gibi) sorumludur.

7. AGP veriyolu hakkında bilgi veriniz.

Cevap: Sadece ekran kartları için üretilmiş olan bir veri yoludur.

8. Veriyollarını eskiden yeniye doğru sıralayınız

Cevap: ISA-PCI-AGP-PCIe

9. Şekildeki portların isimleri sırasıyla nelerdir?

portlar

Paralel Port Seri Port VGA ekran kartı.

10. Chipset üreten firmalar nelerdir?

Cevap: intel, amd, via, sis

11. Onboard nedir? Yazınız.

Cevap: Anakrtta tümleşik olarak bulunan donanım kartlarına verilen isimdir. (ses kartı, ethernet kartı, ekran kartı gibi onboard kartlar olabilir.)

Yorum Yap